Vizija in poslanstvo

Program MEPI je prestižen in edinstven mednarodni program neformalnega učenja, ki mladim med 14. in 25. letom z izkustvenim učenjem omogoča osebni razvoj in priznavanje dosežkov na najvišji ravni.

Poslanstvo

Mladim dajemo priložnost, da skozi raznolike izkušnje in izzive uspešno soustvarjajo svojo in našo prihodnost.

Vizija

Danes mladi bolj kot kdaj koli prej potrebujejo dostop do priložnosti in podpore odraslih. Bolj kot kdaj koli prej moramo vlagati v najdragocenejši vir na svetu – naše mlade – in jih opremiti za spopadanje s trenutnimi izzivi. Z vsemi tistimi s katerimi se soočajo prav zdaj in za vse tiste, ki jih bodo čakali na poti ustvarjanja svetlejše prihodnosti zase in svoje skupnosti.

Od ustvarjalcev sprememb in voditeljev jutrišnjega dne pa do tistih, ki neopazno utirajo svojo pot; vsaka mlada oseba ima neomejeni potencial. MEPI mladim pomaga pri odkrivanju in razvijanju svojih potencialov in jih vzgaja z zavedanjem, da je od njih odvisno koliko potenciala bodo v življenju izkusili.

Mlade pripravlja za današnji in jutrišnji svet. Spodbudi jih, da stopijo izven svoje cone udobja, si postavijo izzive na različnih področjih in preko tega odkrijejo, da so zmožni več, kot so si kdaj koli predstavljali. Ključno je, da ob tem razvijejo vzdržljivost, prilagodljivost in samozavest; sposobnost reševanja problemov in učinkovite komunikacije.

Teh lastnosti pa mladi nujno ne pridobijo v učilnici, ravno nasprotno se le-te razvijejo v okviru neformalnega izobraževanja in priložnostnega učenja. MEPI omenjeno naslavlja celostno. Sloneč na procesu izkustvenega učenja se osredotoča na tekmovanje s samim seboj v okviru (kontinuiranega) udejstvovanja na področju športa, veščin, prostovoljstva in pustolovskih podvigov. Pri tem od mlade osebe terja vztrajnost, izziv in predanost.

MEPI nas kot brezmejni  in brezčasni glasnik neformalnega izobraževanja poziva, da se mu pridružimo na poti odkrivanja in spoznavanja prednosti, koristi in učinkov neformalnega izobraževanja tako na posameznika in gospodarstvo  kot skupnost.

Prijava na e-novice

Prijavi se na e-novice in bodi prvi obveščen o MEPI novostih, dogodkih in dogodivščinah. S prijavo na novice se strinjaš s Splošnimi pogoji.