Pridruži se neverjetno zabavni pustolovščini v družbi mladinskih voditeljev Programa MEPI in postani eden izmed njih tudi ti!

Se rad družiš z vrstniki in si željan novih znanj, izzivov ter poznanstev? Si opravil vsaj eno stopnjo MEPI-ja? Si mnenja, da je predan in kul MEPI mentor še kako pomemben na tvoji poti? Si predstavljaš sebe v tej vlogi?

Če si na več vprašanj odgovoril pritrdilno, si iz pravega testa, da se nam pridružiš na  uvodnem usposabljanju za mladinske voditelje v Programu MEPI.

Zavod MEPI in Društvo prejemnikov zlatega priznanja MEPI letos pripravljata poletni aktivni odklop – tečaj oz. usposabljanje za pridobitev naziva mladinski voditelj MEPI. To je izvrstna priložnost, da spoznaš, kaj vse je potrebno za uspešno izvajanje Programa MEPI. Ob tem pa lahko opraviš tudi svoj PNP!

Če je MEPI skozi leta postal pomemben del tvojega življenja in te zanima, kako je na drugi strani – recimo ko voditelji iščejo svojo izgubljeno skupino ali ko deliš svoje navdušenje in motivacijo nad MEPI-jem z mlajšimi vrstniki – se nam pridruži na Pokljuki.

Pogoji za udeležbo so, da si udeleženec na srebrni ali zlati stopnji ali že Zlatnik in šteješ vsaj 17 let.

Misija MEPI bo potekala od 28. junija do 2. julija 2023 v prostorih Vojašnice Pokljuka in njeni okolici.

Kaj boš s pridružitvijo na Misiji MEPI pridobil ti?

 • Novo znanje in spretnosti, ki jih potrebuje vsak, ki dela z mladimi v Programu MEPI
 • Vodstvene kompetence, ob tem pa boš spoznal še kup uporabnih metod za delo z mladimi
 • Spoznal boš super ljudi, ki jih vežejo skupni interesi in z veseljem preživljajo svoj čas aktivno in v naravi
 • To usposabljanje je lahko tudi odskočna deska za tvojo kariero v mladinskem delu. Dobrih voditeljev in organizatorjev pa so itak povsod veseli!

No, in da ne pozabimo: vseh 5 dni bo zabavno preživetih, imel boš priložnost spoznati odštekane in podobno misleče ljudi in morda se boste v nadaljevanju skupaj lotili še kakšne druge pustolovščine.

Ob koncu izobraževanja prejmeš tudi potrdilo o udeležbi.

Preberi reportaži preteklih izvedb Misije MEPI 2019 in 2021

VSEBINA PROGRAMA

 • Učenje skozi delo
 • Uporaba dinamičnih in aktivnih metod pri delu z mladimi
 • Timsko delo in skupinska dinamika
 • Ključne komunikacijske veščine
 • Vodenje sebe, posameznika in skupine
 • Vloge na drugi strani: mentor, voditelj odprav

CENA

 • 50 EUR za tiste, ki se boste ob udeležbi na Misiji MEPI 2023 zavezali k enoletnemu sodelovanju v okviru Programa MEPI (vsaj 30 ur bodisi v okviru svoje šole bodisi v lokalni skupnosti ali v Zavodu MEPI/Društvu GAHA Slovenija). Gre za kritje stroškov prehrane in namestitve.
 • 100 EUR za tiste, ki se ne želite zavezati k sodelovanju v okviru programa ali želite dodatno podpreti naše delo z mladimi s finančnim prispevkom.

V ceno so všteti namestitev, prehrana ter izvedba izobraževanja. Za prevoz do lokacije dogodka in nazaj poskrbi vsak udeleženec sam. Po prejemu prijave ti bomo poslali račun, ki ga moraš poravnati v 5 dneh. S tem je prijava dokončno potrjena. Rok za prijavo je 15. maj 2023 oziroma do zasedbe prostih mest.  V primeru odjave udeleženca vsaj 20 dni pred dogodkom vrnemo celoten znesek plačila, za kasnejše odjave vplačanega zneska ne vračamo.

PRIJAVI SE

Število mest je omejeno na največ 25 udeležencev. Minimalno število prijav za izvedbo tečaja je 15.

Še nisi čisto odločen? Poglej, kaj pravijo Mepijevci, ki so se podali na drugo stran in se preizkusili v čevljih MEPI voditelja: https://youtu.be/pCZ3HDYufsA

Za več informacij nam piši na e-naslov neda@mepi.info ter nam sledi na naših družbenih medijih: Facebook in Instagram.