Ob 25. obletnici delovanja Programa MEPI v Sloveniji, je Nacionalni urad MEPI zasnoval potujočo MEPI razstavo.  

Razstava je svojo pot pričela v Celju na ploščadi Osrednje knjižnice Celje, kjer jo je 21. aprila slovesno otvorila britanska veleposlanica v Sloveniji, Tiffany Sadler. 

Namen potujoče MEPI razstave je približati program in prednosti udejstvovanja širši javnosti ter nagovoriti čim večji krog mladih in drugih deležnikov. MEPI je program, ki vsakemu nudi priložnost odkrivati samega sebe. To velja tudi za razstavo, ki s svojimi fotografijami in besedilom ponuja vpogled v strukturo in pomen Programa MEPI, predvsem pa v osebne izpovedi Mepijevcev. Več kot polovico predstavljenih fotografij sta prispevala Zlatnika, Rožle Bregar in Matjaž Pinter. 

Če želite v vašem kraju razširiti besedo o Programu MEPI ter ozavestiti in prepričati mlade, da se programu pridružijo, je razstava izjemna priložnost za prenos takšnega sporočila. 

MEPI pripravlja na izzive življenja, mladim omogoča pozitivnejše vključevanje v družbo ter krepi njihovo samostojnost. Potencial, ki ga takšna neformalna izobrazba ter eksperimentalno učenje imata, se združen v Programu MEPI prepozna na vsakem koraku. Z razstavo želimo potencial predstaviti vsem tistim, ki živijo obkroženi s pozitivnimi učinki Programa MEPI in nenazadnje – z Mepijevci. Podporo programu so s svojim sponzorstvom razstave ponudili Pristop, Urad republike Slovenije za mladino in Cinkarna Celje.  

Razstava nagovarja naše izvajalce, prostovoljce, gospodarstvenike ter vse ostale podpornike, da z upočasnjenim korakom ob razstavi razmislijo o vrednotah in prihodnosti, ki si je želijo.   

Razstava bo iz Celja potovala naprej v kraje, kjer se izvaja Program MEPI. 

Če bi želeli gostiti razstavo, interes sporočite na neda@mepi.info. 

Oglejte si vsebino razstavnih panojev

Avtor naslovne fotografije: Gašper Rebernik